RSS

Emil şi detectivii

20 apr.

Emil si detectivii

Titlul: Emil şi detectivii

Autorul: Erich Kastner

Editura: Art, 2013

Emil şi detectivii este o poveste aparent simplă, despre un baieţel dintr-un oraş de provincie, plecat singur la Berlin, care se transforma însa într-o aventura palpitantă, cu un hoţ şi nişte urmăritori mai putin obişnuiţi. Cartea lui Erick Kastner, în opinia mea, este o poveste impresionantă despre prietenie si despre victoria inocenţei asupra răului. Lectura ei a fost spectaculoasă, palpitantă şi mai ales interesantă. Povestea lui Emil mi-a plăcut pentru că ce a paţit el, i s-ar fi putut întampla oricui, inclusiv mie, dacă aş fi mers singură cu trenul. M-a impresionat foarte mult felul in care gaşca din Berlin a sarit in ajutorul lui Emil. M-a captivat urmarirea si capacitatea lui Emil de a merge pana la capat. M-a inpresionat foarte mult iubirea si atentia pe care Emil i-o dadea mamei sale .

Recomand povestea tuturor copiilor carora le plac cărţile poliţiste si aventurile palpitante pentru că din aceasta poveste pot învăţa foarte multe, cum ar fi să îti iubesti mama si să o respecţi şi să nu ai incredere in nimeni. Restul îl las surpriza pentru voi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lorena Codori, clasa a V -a A, Şcoala Gimnazială Octavian Goga, Cluj- Napoca

Povestea  Emil şi detectivii, scrisă de Emil Kastner, este o poveste cu tâlc, potrivită pentru tinerii pasionaţi de aventură şi mister. Emil este un băiat de trabă care îşi iubeşte foarte mult mama. Aventura sa începe când aceasta l-a trimis singur la Berlin cu o sută patruzeci de mărci pentru bunica sa. Pe când călătorea cu trenul a adormit şi i-au fost furaţi toţi banii de un domn cu pălărie tare. Mergând cu trmvaiul fără bilet, a primit unul de la un domn care citea ziarul. Cum va acţiona Emil? Cine îi va sări în ajutor? Şi cine este domnul care citea ziarul şi care i-a dăruit un bilet?

Poate vă întrbaţi care e tâlcul poveştii. Ca să vă răspund la acestă întrebare, fiecare dintre Emil, mama sa şi bunica sa are una diferită: nu trebuie să ai încredere în nimeni, nu trebuie să laşi copiii singuri cu trenul şi banii nu trebuie trimişi decât prin mandat poştal.

Vă plac misterele? Vă place aventura? Vă place copilăria? Chiar dacă aţi fi experţi în toate trei, este imposibil să nu aveţi ceva de aflat de la maestrul Emil, citind cartea.

Oana Bîlc, clasa a V-a B, Şcoala Gimnazială Octavian Goga

Emil si detectivii de Erich Kastner publicată în anul 2012 la editura Art, Colecţia Arthur, este o carte poliţistă  în care este vorba despre un baieţel pe nume Emil care trece prin multe aventuri până să prindă hoţul de bani. Povestea începe când Emil pleacă la bunica lui în vizită. Mama sa  îi dăduse nişte bani pe care să-i dea bunicii. El adoarme în tren şi cât timp doarme, un om cu pălărie tare îi fura banii din buzunarelul de la piept. El coboară din tren şi urmareşte hoţul. Peste noapte a dormit la un hotel, iar dimineaţa a reuşit să prindă hoţul cu ajutorul prietenilor lui, cu care a facut cunoştinţă pe parcursul aventurii. Emil ajunge acasa la bunica lui cu banii, iar bunica lui e mândră de el.

Mie mi-a plăcut acesta carte pentru că a fost plina de aventura şi m-a tinut cu sufletul la gura până la ultima propoziţie. Nu mi-a plăcut  de omul cu pălărie tare pentru că a fost rău şi s-a gândit doar la el. Mi-a plăcut  de baiatul care a stat la telefon tot timpul pentru că eu cred că el era o fire blândă. Aş vrea ca voi toţi să o citiţi !!!

Eva Kavida, clasa a V -a A, Şcoala Gimnazială Octavian Goga, Cluj- Napoca

 

 
Un comentariu

Scris de pe 20/04/2013 în De recitit

 

Un răspuns la „Emil şi detectivii

  1. Deny:*:*:*:*

    10/05/2013 at 00:42

    Luli nu te opri, o sa ajungi o mare scriitoare,skumpa mea colega … Tine-o tot asa… Te pupă Deni.

     

Lasă un comentariu