RSS

Drumul Anei prin Valea Plângerii

28 feb.

Drumul Anei

Titlul: Drumul Anei prin Valea Plângerii

Autorul: Sînziana Popescu

Editura: Mediamorphosis, 2010, 2013

http://mediamorphosis.ro/drumul-anei-prin-valea-plangerii-editia-a-ii-a/

Sînziana Popescu deține meșteșugul scriitoricesc de a trezi curiozitatea cititorului care se întreabă la finalul fiecărui volum, oare ce se va întâmpla în continuare? Cel de-al treilea volum al seriei Andilandi, numit “Drumul Anei prin Valea Plângerii”, apărut la editura Mediamorphosis în anul 2010 și reeditat în 2013, surprinde plăcut prin ritmul alert al aventurilor și prin dramatismul cu care BINELE și RĂUL se luptă pe Tărâmul Celălalt. Ființele de lumină, sânziene, ursitoare și ajutoarele lor au avut parte, de la plecarea gemenilor în tărâmul nostru, al oamenilor, de mai puțini cărăuși care au sfârșit cu bine încercările la care au luat parte. Mulți dintre ei nu și-au biruit egoismul, invidia și celelalte alte capcane ale firii omenești  și au dăruit-o pe Andiladi, odată cu libertatea lor, solomonarului Mar sau zmeilor, căpcânilor sau ielelor. Acum, vrăjitorului este mai puternic și mai are nevoie doar de 10 copii pentru a-și afirma supremația în Celălalt Tărâm. Ana devine  noua cărăușă ce-o va primi pe Andiladi, pasărea măiastră ce reprezintă oglinda sufletulu său. Ea va trebui s-o predea sânzienelor, trecând prin multe ispite,  pentru ca balanța de putere să încline în favorea luminii.

Dar cine este Ana? Se vor întreba cititorii care au parcurs deja primele părți ale seriei Andiladi? Fără a dezvălui aventurile noii carăușe, putem spune că Ana este fiica Luciei, cărăușa geamănă care ne-a fermecat prin blândețea ei în cel de-al doilea volum al seriei. Ana, eroina acestui volum, trăiește experiența Celăluilalt Tărâm deoarece  este  încercată de o suferință, divorțul părinților ei. Acest subiect este atât de delicat și totodată dificil de abordat. Nu și într-o carte pentru copii scrisă de Sînziana Popescu care nu ezită să-i acorde fetiței șansa de vindecare. Ana, fiica Luciei, este încercată de un sentiment foarte neplăcut: ura față de propria mama, pe care o consideră vinovată de destrămarea familiei lor. Anei i se oferă ocazia unei călătorii inițiatice în Celălalt Tărâm, de această data împreună cu verișorii ei, care o vor ajuta să treacă cu bine prin încercări și să-și vindece sufletul.

Diana Paul, elevă în clasa a VI-a la Școala Gimnazială Octavian Goga, Cluj- Napoca: Să vă spun sincer, dacă aş lua-o cu începutul, n-aş şti ce să menţionez prima dată, dar cred că nişte complimente vor umple golul. Această carte este ca un film SF, dar pe care ţi-l imaginezi în mintea ta. Sânziana Popescu atrage cititorii prin umorul şi imaginaţia ei. Cartea aparţine seriei Andilandi şi este al treilea volum. Vă pot spune că l-am citit pe primul, am auzit despre al doilea, dar acesta a fost volumul cel mai apreciat de mine. Ana, o fetiţă de 10 ani, fiica Luciei, pătrunde în tărâmul de dincolo cu ajutorul licuricilor pe care îi trimisese nimeni alta decât Irodia, împărăteasa ielelor, care râvnea Pasărea Măiastră. Ana ducea oricum în suflet o povară grea, părinţii divorţaţi îi frângeau inima. Totuși, Ana reuşeşte să depăşească vicleniile tuturor doamnelor, dar oare va reuşi să treacă de Mar, stăpânul balaurilor şi de fiorul care a marcat-o când şi-a văzut tatăl când era copil cum îngrijea o fiară, tată care a cedat pasărea întunericului?

Cartea este o oportunitate de a afla multe lucruri, pe care ar trebui să le cunoaşteţi, deoarece, cine ştie, poate şi voi veţi fi încercaţi!

 

 
 

Etichete: , , , ,

Lasă un comentariu